Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 2 Iul 2017 | 3103 vizualizari

 

Este o mâncare delicioasă și ușor de preparat. Iar alături de acești cartofi gratinați, absolut delicioși, puteți pune, la mare rigoare și o pulpă de pui la tavă, dacă vi se pare că aveți nevoie de mai multă consistență...

 

INGREDIENTE

  • 4-6 cartofi
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame parmezan Delaco
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 ou
  • unt pentru a unge vasul
  • 1/4 varză
  • sare
  • 1-2 linguri oțet de vin
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza:

Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi.

Parmezanul și telemeaua se rad fin.

Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea.

Când cartofii au fiert, se scot din apă, se lasă puțin să se racorească, după care se taie felii și se pun în vasul de ceramică uns cu unt.

Peste telemeaua răzuită fin se pune un ou și smântâna, se amestecă bine compoziția și se toarnă uniform peste cartofi. La urmă, se presară parmezanul răzuit fin și se dă vasul la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute.

Între timp se curăță și se spală varza, se scurge bine de apă și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă oțetul și puțină apă, ca să se marineze.

Când cartofii gratinați sunt rumeniți, se scot din cuptor și se servesc calzi, cu salată de varză. Cine vrea, poate asocia acestui fel de mâncare și o bucată de carne, gătită după cum îi place mai mult.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfarmă la fiert.

2

Puteți fierbe cartofii în coajă, înainte de a-i felia și pune în vasul de ceramică, pentru a-i gratina.

3

Lăsață vasul în cuptor să se rumenească bine, pentru că așa sunt cartofii mai buni.

4

Nu este nevoie să puneți sare la cartofii gratinați, pentru că telemeaua de vaci este suficient de sărată.

5

În loc de parmezan, puteți folosi orice tip de cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

03.07.2017, 12:59

Merci, Dante!

miki_a 1

03.07.2017, 14:33

La așa deliciu nici nu cred că aș mai avea nevoie de o bucățică de carne!

RODIMUR 1

03.07.2017, 15:16

Da, Miki, asta este și părerea mea...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piure de spanac cu oua ochiuri